måndag 18 april 2011

Kräftstjärtsallad med dillmajonnäs

Våren på väg, betyder säsong för goda sallader! Här kommer lite inspiration. Skaldjur och dill är en trevlig kombination. Med ägg, avocado och bönor blir salladen lite mer matig.Sallad med kräftstjärtar och dillmajonnäs
2 port

1 pkt kräftstjärtar i lake
2 kokta ägg
150 g blandade bönor, kokta
isbergssallad
½ röd paprika
1 avocado
4 soltorkade tomater

½ dl majonnäs
1-2 msk vatten
1 msk fryst dill

Låt kräftstjärtarna rinna av och skölj bönorna. Skölj sallad och paprika. Skär grönsakerna i bitar, strimla tomaterna, halvera avocadon och skär den i skivor, gröp ur med sked. Lägg upp det gröna på två tallrikar, toppa med bönor och kräftstjärtar. Skala och dela äggen.

Rör ihop majonnäs, vatten och dill. Späd med vatten tills konsistensen blir lagom rinnig.

Servera salladen med dressing i en liten skål vid sidan om, och eventuellt ett gott bröd.

Passar fint på picknick när vädret tillåter :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar