Det har inte blivit så mycket aktivitet här på senaste tiden, men jag har heller inte lagat så mycket mat själv. Har suttit mycket framför datorn på jobbet om dagarna, så har inte haft nån lust med det på kvällarna. Men de kommande dagarna jag försöka bjuda på några godsaker!
Det var mamma som stod för dagens matidé. Vi är inte så förtjusta i het mat så ½ chili tyckte vi var alldeles lagom i den här rätten. Gillar man lite mer sting tar man hela chilifrukten.
Vill man ha en vegetarisk rätt passar det säkert utmärkt att ta bort räkorna och lägga till lite smörfrästa champinjoner istället. Man kan gärna byta ut burktomaterna mot färska. Kanske smula över lite fetaost också. Färsk pasta till det så blir det nog ännu godare!
Pasta med chiliräkor i grönsaksröra
3 port
250 g pasta
500 g räkor med skal
1 liten gul paprika
1 liten röd paprika
½ zucchini
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ röd chili
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
färsk basilika
salt, peppar och ev en nypa socker
Skala räkorna och tärna paprika och zucchini. Hacka lök, vitlök och chili fint (ta bort kärnorna). Sätt igång och koka pastan.
Stek alla grönsaker i oljan på riktigt hög värme i ca 3 min och rör om hela tiden så det inte bränns. Häll sedan på de krossade tomaterna och ha ev i en nypa socker. Låt puttra ett par minuter och tillsätt sedan salt, peppar och rikligt med basilika. Vänd till sist ner räkorna och låt dem bli varma. Energi 465 kcal (K 63% / P 22% / F 14%)
Kolhydrater 74 g / Protein 25 g / Fett 7 g varav mättat 1 g
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
hej lina!
SvaraRaderamango curry är en krydda/curry från santa maria som finns i den vanliga kryddhyllan i affären. den är ur en serie som heter "more" :)
du får ha en fortsatt bra kväll och vecka :) kram
Åh vad gott det ser ut! Helt klart en rätt i min stil! :-) Fin blogg du har! Hojta om du vill göra ett länkbyte :-)
SvaraRadera