3 port
300 g pasta
1 pkt bacon
1 stor gul lök
300 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl matlagningsgrädde
1,5 msk kantarellfond/viltfond m kantarell
200 g körsbärstomater
Skiva löken och strimla bacon. Skiva svampen. Stek allt tillsammans i oljan på medelvärme. Låt det steka tills det mesta av vätskan i svampen kokat in. Pressa över vitlöksklyftan. Tillsätt tomaterna låt dem bli varma. Blanda gärna i någon färsk örtkrydda eller persilja. Jag tog av min basilika.
Lägg upp på varma tallrikar och riv eventuellt över lite parmesanost.
Energi 725 kcal (K 46% / P 14% / F40%)
Kolhydrater 84 g / Protein 25 g / Fett 32 g varav mättat 14 g
Svamp och pasta är verkligen kompisar! Blir mycket sånt här hemma nu när svampsäsongen har kommit igång! :-) Du har nu en länk från min blogg också :-)
SvaraRaderaKram Karin