Det blev en enkel pastarätt idag när vi kom hem från landet. Receptet räcker kanske till 4 personer men vi hade inga problem att äta upp allt på 3. Vill man ha lite mer kött i kan man steka med strimlad kycklingfilé.
Pasta med lök, champinjoner och bacon
3 port
300 g pasta
1 pkt bacon
1 stor gul lök
300 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl matlagningsgrädde
1,5 msk kantarellfond/viltfond m kantarell
200 g körsbärstomater
Skiva löken och strimla bacon. Skiva svampen. Stek allt tillsammans i oljan på medelvärme. Låt det steka tills det mesta av vätskan i svampen kokat in. Pressa över vitlöksklyftan. Tillsätt tomaterna låt dem bli varma. Blanda gärna i någon färsk örtkrydda eller persilja. Jag tog av min basilika.Koka pastan. Värm grädden tillsammans med fonden i en kastrull och låt koka ett par minuter. När pastan är färdig, blanda den med såsen och svampröran. Krydda med svartpeppar.
Lägg upp på varma tallrikar och riv eventuellt över lite parmesanost.
Energi 725 kcal (K 46% / P 14% / F40%)
Kolhydrater 84 g / Protein 25 g / Fett 32 g varav mättat 14 g
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Svamp och pasta är verkligen kompisar! Blir mycket sånt här hemma nu när svampsäsongen har kommit igång! :-) Du har nu en länk från min blogg också :-)
SvaraRaderaKram Karin