Ursäkta den dåliga uppdateringen! Det har inte blivit mycket tid över sedan jag började nytt jobb.
Jag vet inte hur arabiska de här fläskkotletterna är egentligen, men det här har serverats hemma sen jag var liten och är en återkommande enkel favorit på middagsbordet.Arabiska fläskkotletter
3 port
3 fläskkotletter med ben (ca 500 g)
3 dl ris
5,5 dl vatten
ca 1/4 tub tomatpuré (ca 60 g)
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
ev salvia eller rosmarin
Sätt ugnen på 225 grader. Bryn fläskkotletterna i en stekpanna ca 1-2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en ugnsfast form. Fördela okokt ris runt om. Koka upp vatten tillsammans med tomatpuré och köttbuljong. Häll vattnet över riset. Krydda eventuellt på köttet med lite rosmarin eller salvia. Ställ in i mitten av ugnen i 25 minuter.
Servera gärna med kokt broccoli eller en blandsallad. Lite vanlig kött- och grillkrydda är gott att ha på riset.
Energi 460 kcal (K 58% / P 35% / F 7%)
Kolhydrater 66 g / Protein 39 g / Fett 4 g varav mättat 1,3 g
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det här växte jag också upp med, fanns ett kapitel i en kokbok som hette barnen i köket och vad glad jag blev att receptet fanns på nätet blev så himla sugen på detta :)
SvaraRadera