Jag vet inte hur arabiska de här fläskkotletterna är egentligen, men det här har serverats hemma sen jag var liten och är en återkommande enkel favorit på middagsbordet.
3 port
3 fläskkotletter med ben (ca 500 g)
3 dl ris
5,5 dl vatten
ca 1/4 tub tomatpuré (ca 60 g)
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
ev salvia eller rosmarin
Sätt ugnen på 225 grader. Bryn fläskkotletterna i en stekpanna ca 1-2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en ugnsfast form. Fördela okokt ris runt om. Koka upp vatten tillsammans med tomatpuré och köttbuljong. Häll vattnet över riset. Krydda eventuellt på köttet med lite rosmarin eller salvia. Ställ in i mitten av ugnen i 25 minuter.
Servera gärna med kokt broccoli eller en blandsallad. Lite vanlig kött- och grillkrydda är gott att ha på riset.
Energi 460 kcal (K 58% / P 35% / F 7%)
Kolhydrater 66 g / Protein 39 g / Fett 4 g varav mättat 1,3 g
Det här växte jag också upp med, fanns ett kapitel i en kokbok som hette barnen i köket och vad glad jag blev att receptet fanns på nätet blev så himla sugen på detta :)
SvaraRadera