Rödbetor och fisk är så himla gott ihop. Utgick från ett recept från Allt om mat.Quinoa med rödbetor och fiskfilé
3 port
500 g vit fiskfilé
1 tsk olivolja
1 tsk salt
2 dl röd quinoa
600 g rödbetor eller blandade betor
½ röd lök
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt, svartpeppar
1 dl hackad persilja
citron, rivet skal
Sätt ugnen på 150 grader. Gnid in fisken med lite salt och olivolja och lägg den i en ugnsform.
Skala och klyfta betorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, det tar ca 20 min. Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet. Glöm inte att skölja den noga innan.
Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min.
Skala löken och skiva den tunt. Blanda ihop quinoa, betor, lök, olja, vinäger och persilja. Salta och peppra.
Servera salladen varm eller ljummen tillsammans med fisken. Avsluta med lite rivet citronskal.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar