söndag 19 september 2010

Gryta med purjo och mandel

En gammal favorit, snabblagad och god. Dessutom helt perfekt i matlåda om det blir något över.
Gryta med purjo och mandel
4 port

400 g bogfläsk (eller skinka/filé/kotlettrad)
1 msk vetemjöl
2 dl köttbuljong
1 dl mandel
2-3 stjälkar blekselleri
1 purjolök
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk ingefära
1 msk kinesisk soja
2 dl gräddfil

Strimla köttet. Bryn lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta och strö över mjölet. Blanda och häll i buljongen. Låt småkoka ca 15 min.

Skålla mandeln och skala den. Skölj och strimla grönsakerna. Bryn mandeln i lite smör i stekpannan. Lägg över i grytan och tillsätt selleri, purjo, salt, peppar, soja och gräddfil (om gräddfilen ej är kokbar, vänta med den till sist). Låt koka 2-3 minuter till.

Servera med kokt ris och tomat/paprika/morot.

Energi 335 kcal (K 12% / P 30% / F 58%)
Kolhydrater 10 g / Protein 25 g / Fett 22 g varav mättat 7,8 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar