lördag 11 september 2010

Havrekakor med hasselnöt och choklad

Goda kakor som inte är så väldigt söta utan lite mer "vuxna" i smaken.
Havrekakor med nötter och choklad
ca 30 st

1 dl havregryn
½ dl hasselnötter
100 g smör
0,5 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
50 g mörk choklad

Hacka nötterna ganska fint. Rosta havregryn och nötter i en torr stekpanna tills de har tagit lite färg. Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader.

Rör/vispa smör och socker poröst. Blanda ner havregryn, nötter, mjöl och bakpulver. Hacka chokladen och blanda i den sist av allt.

Gör små kulor av degen, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut dem till kakor med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

Energi 65 kcal (K 39% / P 5% / F 56%)
Kolhydrater 6 g / Protein 1 g /Fett 4 g varav mättat 2,2 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar