6 st
6 medelstora gröna paprikor
400 g lammfärs
1 dl ris
ca 3 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 tsk spiskummin
2 tsk oregano
1 tsk kanel
Skär av toppen av paprikorna och rensa dem. Behåll toppen!
Hacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olivolja och tillsätt spiskummin, kanel och oregano efter ett par minuter. När löken mjuknat, tillsätt lammfärsen. När färsen är brynt, tillsätt riset. Låt fräsa ihop ett par minuter. Späd med ca 1 dl vatten och smula i buljongtärningen.
Låt allt koka ihop tills vätskan kokat in, ca 5 min. Rör om ofta.
Häll 1-2 msk olivolja i en ugnsform så att botten täcks. Ställ ner paprikorna (ibland kan man behöva jämna till dem litegrann undertill, akta bara så att du inte skär hål i botten). Fyll dem med färsblandningen, den sväller lite i ugnen så fyll dem inte riktigt helt. Lägg på paprikalocken och ringla lite olivolja över. Strö över lite oregano.
Tillaga paprikorna mitt i ugnen på 175-200 grader (150 grader varmluft). De är klara efter ca 45 min, eller när de blivit skrynkliga och börjar svartna en aning.
Energi per paprika 255 kcal (K 25% / P 23% / F 52%)
Kolhydrater 16 g / Protein 14 g / Fett 15 g varav mättat 5 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar