En vardagslyxig rätt som är lite annorlunda och riktigt god! Vi brukar ta fram lite egenplockad svamp ur frysen och steka som tillbehör.Enbärskyckling
3 port
3 kycklingfiléer (ca 450 g)
1 tsk enbär, hackade
salt, peppar
1 msk smör till stekning
3 tunna skivor lufttorkad skinka (ca 40 g)
2 dl grädde + 0,5 dl vatten
1,5 msk viltfond med kantarell
1 tsk enbär, hackade
750 g kokt, pressad potatis
150 g sockerärtor
Sätt ugnen på 225 grader (175 grader varmluft). Hacka enbären. Vänd kycklingfiléerna i enbären och krydda med salt och peppar. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt filéerna.
Rör ihop grädde, vatten, fond och enbär i en ugnsform. Man kan givetvis ta vilken grädde man vill. Lägg ner den inlindade kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 12-15 minuter.
Koka potatisen under tiden och pressa den. Koka sockerärtorna 1-2 min i lättsaltat vatten.
Servera gärna med lite stekta kantareller eller annan god svamp!
Med vispgrädde + vatten
Energi 650 kcal (K 28% / P 29% / F 43%)
Kolhydrater 45 g / Protein 46 g / Fett 30 g varav mättat 18,4 g
Med matlagningsgrädde
Energi 540 kcal (K 36% / P 36% / F 28%)
Kolhydrater 47 g / Protein 48 g / Fett 16 g varav mättat 9,3 g
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh vad gott det ser ut! :)
SvaraRadera