söndag 12 september 2010

Kyckling med vilda smaker

En vardagslyxig rätt som är lite annorlunda och riktigt god! Vi brukar ta fram lite egenplockad svamp ur frysen och steka som tillbehör.Enbärskyckling
3 port

3 kycklingfiléer (ca 450 g)
1 tsk enbär, hackade
salt, peppar
1 msk smör till stekning
3 tunna skivor lufttorkad skinka (ca 40 g)
2 dl grädde + 0,5 dl vatten
1,5 msk viltfond med kantarell
1 tsk enbär, hackade

750 g kokt, pressad potatis
150 g sockerärtor

Sätt ugnen på 225 grader (175 grader varmluft). Hacka enbären. Vänd kycklingfiléerna i enbären och krydda med salt och peppar. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt filéerna.

Rör ihop grädde, vatten, fond och enbär i en ugnsform. Man kan givetvis ta vilken grädde man vill. Lägg ner den inlindade kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 12-15 minuter.

Koka potatisen under tiden och pressa den. Koka sockerärtorna 1-2 min i lättsaltat vatten.

Servera gärna med lite stekta kantareller eller annan god svamp!

Med vispgrädde + vatten
Energi 650 kcal (K 28% / P 29% / F 43%)
Kolhydrater 45 g / Protein 46 g / Fett 30 g varav mättat 18,4 g

Med matlagningsgrädde
Energi 540 kcal (K 36% / P 36% / F 28%)
Kolhydrater 47 g / Protein 48 g / Fett 16 g varav mättat 9,3 g

1 kommentar: