Kleftiko
3 port
600 g lammstek (eller annat lammkött)
6 potatisar
liten zucchini (ca 300 g)
liten aubergine (ca 300 g)
ca ½ dl olivolja
2-3 lagerblad
1-2 msk pressad citron salt och peppar
Lägg en lergryta i kallt vatten ca 30 min. Skala och skiva potatisen. Skiva zucchini och aubergine och blanda dem med olivoljan. Lägg ett lager potatis i botten av grytan, salta. Varva potatis och grönsaker och strö lite salt på varje lager. Stick ner lagerbladen. Lägg bitar av lamm i översta lagren. Huvudsaken är att potatisen kommer långt ner i grytan så att den tillagas i skyn som blir. Gnid lite olja på de köttbitar som sticker upp. Avsluta med salt och peppar och pressa över lite citron.
Kolhydrater 32 g / Protein 45 g / Fett 32 g varav mättat 8,9 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar