3 port
70 g bacon (½ pkt)
450 g kycklingfilé
1/4 citron
ev rosmarin
salt, peppar
200 g romansallad (ett huvud)
3 tomater
15 g parmesan till servering
Dressing:
75 g lättmajonnäs (ca 0,75 dl)
3 msk vatten
1/4 pressad vitlöksklyfta
2-3 sardeller, finhackade
15 g riven parmesanost
Börja med att snabbmarinera kycklingen. Riv skalet och pressa citronen över filéerna. Krydda med salt, peppar och eventuellt lite torkad rosmarin.
Skölj sallad och tomater.
Blanda ingredienserna till dressingen i en skål. Rör om tills den är någorlunda slät.
Dela varje kycklingfilé i 3-4 långa strimlor och bryn dem runt om i en stekpanna. Låt kycklingen steka färdigt i pannan eller i ugnen, 125 grader varmluft (150 vanlig ugn) i 10-12 minuter.
Strimla och knaperstek baconet. Låt det rinna av på en bit hushållspapper.
Skär romansalladen i ganska stora bitar. Klyfta tomaterna. Blanda salladen med all dressing och lägg på tomatklyftorna.
Servera salladen på stora tallrikar, toppa med kyckling, bacon och lite mer parmesanost. Bjud ett gott bröd till.
Energi 350 kcal (K 7% / P 52% F 41%)
Kolhydrater 6 g / Protein 45 g / Fett 16 g varav mättat 4,4 g)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar