tisdag 13 juli 2010

Caesarsallad med enkel dressing

Vilken värme! Man orkar knappt äta. Ännu mindre laga mat. Just nu blir det mycket matiga sallader av olika slag. Igår blev jag sugen på Caesarsallad, det var första gången jag gjorde det. Både jag och familjen tyckte att det var en höjdare!Caesarsallad med busenkel dressing
3 port

70 g bacon (½ pkt)
450 g kycklingfilé
1/4 citron
ev rosmarin
salt, peppar

200 g romansallad (ett huvud)
3 tomater
15 g parmesan till servering

Dressing:
75 g lättmajonnäs (ca 0,75 dl)
3 msk vatten
1/4 pressad vitlöksklyfta
2-3 sardeller, finhackade
15 g riven parmesanost

Börja med att snabbmarinera kycklingen. Riv skalet och pressa citronen över filéerna. Krydda med salt, peppar och eventuellt lite torkad rosmarin.

Skölj sallad och tomater.

Blanda ingredienserna till dressingen i en skål. Rör om tills den är någorlunda slät.

Dela varje kycklingfilé i 3-4 långa strimlor och bryn dem runt om i en stekpanna. Låt kycklingen steka färdigt i pannan eller i ugnen, 125 grader varmluft (150 vanlig ugn) i 10-12 minuter.

Strimla och knaperstek baconet. Låt det rinna av på en bit hushållspapper.

Skär romansalladen i ganska stora bitar. Klyfta tomaterna. Blanda salladen med all dressing och lägg på tomatklyftorna.

Servera salladen på stora tallrikar, toppa med kyckling, bacon och lite mer parmesanost. Bjud ett gott bröd till.

Energi 350 kcal (K 7% / P 52% F 41%)
Kolhydrater 6 g / Protein 45 g / Fett 16 g varav mättat 4,4 g)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar