4 port
Pajdeg:
75 g smör
75 g lätt kesella
1,25 dl grahamsmjöl
1,25 dl vetemjöl
Fyllning:
1 gul lök
200 g champinjoner
1 grön paprika
1 msk smör till stekning
350 g köttfärs
0,5-0,75 dl chilisås
½ msk vetemjöl
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 dl riven stark ost (ca 40 g)
Nyp ihop mjöl och kallt smör i en bunke. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en jämn deg. Tryck ner degen i en pajform (ca 24 cm diameter) och nagga med gaffel. Ställ in i kylen och låt vila ca 30 minuter. Förgrädda därefter pajskalet i 150 grader varmluft (200 grader vanlig ugn) i 10 min.
Medan pajskalet vilar i kylen, gör fyllningen. Hacka lök, champinjoner och paprika. Stek löken och champinjonerna i hälften av smöret. Tillsätt paprikan när det mesta av vattnet har försvunnit ur svampen. Salta. Stek ytterligare ett par minuter. Ta upp grönsakerna och bryn köttfärsen i resten av smöret. Rör i mjöl, tillsätt chilisås, vatten, buljong och timjan. Låt småkoka några minuter. Lägg sedan ner grönsakerna igen.
När pajskalet är förgräddat, häll i köttfärsröran. Toppa med riven ost. Grädda i ugnen, fortfarande på samma temperatur, ca 25-30 minuter eller tills den har fått fin färg. Servera med sallad!
Kolhydrater 35 g / Protein 29 g / Fett 27 g varav mättat 16 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar