4 port
600 g lax
1 fänkål
2 paprikor
1 msk olivolja
100 g fetaost
salt, vitpeppar, rosmarin
Sätt ugnen på drygt 125 grader varmluft (175 vanlig ugn). Skölj och dela grönsakerna. Lägg dem i en ugnsform och blanda med oljan och lite salt.
Skär laxen i portionsbitar och placera bitarna ovanpå grönsakerna. Smula fetaosten över. Krydda med salt, vitpeppar och rosmarin. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min, fetaosten får gärna ta lite färg. Servera med ris.
Kolhydrater 4 g / Protein 34 g / Fett 28 g varav mättat 8,5 g
Med 3 dl kokt ris som tillbehör blir näringsvärdet per portion:
Energi 620 kcal (K 33% / P 25% / F 42%)
Kolhydrater 51 g / Protein 39 g / Fett 29 g varav mättat 8,6 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar