tisdag 13 juli 2010

Lax i ugn med fetaost och grönsaker

Det här är en återkommande rätt här hemma. Man kan ta vilka grönsaker som helst, men fänkål och röd eller orange paprika är ett måste! Tomat, rödlök, rödbetor, zucchini passar bra att lägga till.Lax med fetaost och grönsaker
4 port

600 g lax
1 fänkål
2 paprikor
1 msk olivolja
100 g fetaost
salt, vitpeppar, rosmarin

Sätt ugnen på drygt 125 grader varmluft (175 vanlig ugn). Skölj och dela grönsakerna. Lägg dem i en ugnsform och blanda med oljan och lite salt.

Skär laxen i portionsbitar och placera bitarna ovanpå grönsakerna. Smula fetaosten över. Krydda med salt, vitpeppar och rosmarin. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min, fetaosten får gärna ta lite färg. Servera med ris.Energi 405 kcal (K 4% / P 34% / F 62%)
Kolhydrater 4 g / Protein 34 g / Fett 28 g varav mättat 8,5 g


Med 3 dl kokt ris som tillbehör blir näringsvärdet per portion:
Energi 620 kcal (K 33% / P 25% / F 42%)
Kolhydrater 51 g / Protein 39 g / Fett 29 g varav mättat 8,6 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar