torsdag 29 juli 2010

Egenodlade tomater i grekisk sallad

I år fick jag för mig att odla tomater i en låda på balkongen. Nu börjar de äntligen mogna. Tog in första skörden idag och använde i en grekisk sallad som vi åt tillsammans med kyckling (också på grekiskt vis) och ris.Kycklingen tillagades i lergryta med ½ citron i skivor, 4 vitlöksklyftor, 1 msk olivolja, ordentligt med torkad rosmarin och oregano, salt och peppar.Grekisk sallad
4 port

250 g tomater
½ rödlök
15 cm gurka
1 grön paprika
16 svarta oliver
75 g fetaost
oregano

Dressing:
0,5 msk rödvinsvinäger
1,5 msk olivolja
salt, vitpeppar

Skiva tomater, skär gurka och paprika i stora bitar. Skiva rödlöken. Lägg alltihop i en skål, blanda dressingen och häll över. Toppa med oliver och tärnad fetaost. Avsluta med smulad oregano.
Energi 135 kcal (K 16% / P 14% / F 70%)
Kolhydrater 5 g / Protein 5 g / Fett 11 g varav mättat 3,9 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar