fredag 30 juli 2010

Stekt fisk med ugnsrostade grönsaker

Ibland tycker jag att det är svårt att hitta på goda rätter med vit fisk. Här är en enkel men väldigt trevlig variant.Panerad fisk med ugnsrostade grönsaker
3 port

750 g potatis
1 morot
1 röd paprika
1 liten palsternacka
1 rödlök
1 fänkål
1 msk olivolja
500 g vit fiskfilé (t ex kolja, torsk, sej)
1 ägg, uppvispat
ströbröd el grovt rågmjöl
smör till stekning

Skala potatisen och skär i ganska tunna klyftor. Skölj och dela alla grönsaker i mindre bitar. Lägg alltihop på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och blanda runt ordentligt, salta. Om man vill kan man krydda med någon örtkrydda också, timjan passar bra. Ställ in i ugnen på 200 grader varmluft (250 grader vanlig ugn) i ca 20 minuter.

Vänd fisken först i ägg, sedan i ströbröd/mjöl, och stek i smör på medelvärme ca 4 minuter per sida. Krydda med lite salt och vitpeppar.

Energi 485 kcal (K 47% / P 34% / F 19%)
Kolhydrater 56 g / Protein 42 g / Fett 10 g varav mättat 2,2 g

1 kommentar:

  1. Din blogg är verkligen fin Lina! Och du är så duktig på att laga mat och komma på/hitta recept!

    SvaraRadera