söndag 25 juli 2010

Cannelloni med kräftstjärtar

Enkelt och gott, gärna med ett glas vitt vin en fredagskväll. Räcker till 3 personer som en lite lättare rätt. En sallad med avocado i passar utmärkt till.
Kräftcannelloni
3 port

1 burk kräftstjärtar (170 g)
½ gul lök
1 burk hela tomater (400 g)
1 tsk dillfrön
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackad dill
1 pkt färska lasagneplattor (200 g)
5 dl ostsås (5 dl mjölk + 1 msk vetemjöl + 50 g ost)

Skala och hacka löken fint. Låt tomaterna rinna av och hacka dem också. Blanda kräftstjärtar, lök, tomat, dillfrön, salt peppar och dill.

Skär lasagneplattorna i 10-15 cm långa bitar. Fördela fyllningen på och rulla ihop.

Häll ostsås i botten på en form. Lägg rullarna tätt intill varandra. Häll över resten av såsen. Strö på lite extra ost, dillfrön och dill.

Grädda i 160 grader varmluft (225 grader vanlig ugn) i 20-25 minuter.

Servera med blandade salladsskott, paprika och avocado och en vinegrett på balsamvinäger och olivolja.Näringsvärde utan grönsaker:
Energi 370 kcal (K 48% / P 28% / F 24%)
Kolhydrater 44 g / Protein 26 g / Fett 10g varav mättat 5,3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar