onsdag 7 juli 2010

Krämig basilikapasta med bönor och grönt

Vegetarisk mat kan vara väldigt god, men trots det händer det kanske bara någon gång i månaden att jag äter vegetariskt. Den här enkla pastarätten kan jag rekommendera! Krämig med en härlig smak av basilika. Fuskade lite med ett par skivor god salami, så helt vegetariskt blev det inte... men nästan :)
Basilikapasta med bönor
3 port

250 g pasta
150 g blandade bönor
10 cm gurka
12 körsbärstomater
ca 100 g valfri sallad
12 svarta oliver

200 g keso
½ kruka basilika
ev ½ vitlöksklyfta
salt, peppar

Mixa keso, basilikablad och lite vitlök slätt med en stavmixer. Salta och peppra lite.

Koka pastan och spola den i kallt vatten. Skär grönsakerna i bitar. Blanda pasta med basilikakeso och vänd ner bönor, grönsaker och oliver.

Pastan är god att servera som den är eller tillsammans med någon god korv eller kallskuret kött.

Energi 455 kcal (K 66% / P 21% / F 13%)
Kolhydrater 74 g / Protein 24 g / Fett 7 g varav mättat 2,3 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar