fredag 9 juli 2010

Laxkotlett med ugnsbakade rödbetor

Just nu är de svenska knipprödbetorna som bäst! Tillagning i ugn gör att smaken bevaras bättre än vid kokning.
Laxkotlett med bulgur och rödbetor
4 port

4 laxkotletter (ca 1 kg) eller 800 g laxfilé
3 dl bulgur
en grönsaksbuljongtärning
1 knippe färska rödbetor
2 tsk olivolja

Skala rödbetorna med potatisskalare. Undvik kontakt med vatten, annars blir det rött överallt! Klyfta dem och lägg dem i en form med bakplåtspapper. Blanda med olivolja. Tillaga i ugn på 175 grader varmluft (ca 225 vanlig ugn) i 25 min.

Stek laxen i stekpanna 4-5 min per sida eller i ugnen tillsammans med rödbetorna i ca 20 min. Krydda med salt, peppar och rosmarin.

Koka bulgur med en tärning grönsaksbuljong enligt anvisningarna på förpackningen.

Servera gärna med en blandad sallad och flingsalt till rödbetorna!

Energi 620 kcal (K 31% / P 30% / F 39%)
Kolhydrater 48 g / Protein 46 g / Fett 27 g varav mättat 5,6 g

1 kommentar:

  1. vad gott med lax :)

    hoppas att du mår bra och att din vecka har fått en bra start? :) ta hand om dig. kram

    SvaraRadera