onsdag 9 juni 2010

Citronsej med bönor och sardelldressing

Inspirationen och grunden till det här receptet kommer från Allt om mat.Citronsej med bönor och sardelldressing
3 port

500 g sej eller annan vit fisk
1 msk pressad citron
rivet skal av ½ citron
1 msk olivolja
salt och peppar

500 g potatis
250 g gröna bönor
12 körsbärstomater
12 svarta oliver

3 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk pressad citron

Börja med att göra dressingen. Hacka sardellerna, skiva vitlöken och blanda med olivolja och citron.

Skala och koka potatisen i mindre bitar. Dela fisken i portionsbitar och lägg dem i en ugnsform. Riv över citronskal och ringla över olivoljan och citronsaften. Salta och peppra. Tillaga i ugn på 150 grader i ca 20 minuter beroende på tjocklek.

Förväll bönorna och blanda dem med potatisen, delade körsbärstomater och oliver i en skål. Häll på dressingen. Salta och peppra lite. Servera salladen varm eller ljummen tillsammans med fisken.
Energi 500 kcal (K 26% / P 33% / F 41%)
Kolhydrater 33 g / Protein 41 g / Fett 22 g varav mättat 3,4 g

1 kommentar:

  1. Väldigt fint, tror du det skulle funka även utan sardellerna? =)

    SvaraRadera