torsdag 3 juni 2010

Makrillfilé med enkel potatissallad

Makrill är både nyttigt och riktigt gott! Får man tag på filéer är det dessutom busenkelt att tillaga.
Stekt makrill med gräslök
2 port

4 makrillfiléer á ca 90 g
1 dl grovt rågmjöl
3 msk gräslök
smör till stekning

Blanda ihop mjöl och gräslök. Doppa ovansidan av makrillen i blandningen. Salta och peppra. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i fisken med skinnsidan nedåt. Stek på medelvärme i 7 minuter. Vänd sedan filéerna och stek 2 minuter. Servera med potatis och krispig grönsallad.

Jag gjorde en enkel potatissallad till makrillen. Koka 500 g potatis och dela den grovt. Blanda ihop 1 tsk fransk senap, 2 tsk vinäger och 4 tsk neutral olja. Häll det mesta av dressingen över den varma potatisen. Blanda i lite hackad rödlök och gräslök.

Energi 675 kcal (K 28% / P 25% / F 48%)
Kolhydrater 47 g / Protein 42 g / Fett 36 g varav mättat 7,9 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar