Har varit en del på landet den senaste veckan. Idag tog jag och pojkvännen en sväng ut dit, och på kvällen grillade vi kycklingspett. Mängden marinad räcker egentligen till dubbelt så mycket kyckling.
Näringsvärdet är beräknat efter antagandet att köttet suger åt sig hälften av marinaden. Kycklingspett
2 port
300 g kyckling
6 champinjoner
1 röd paprika
6 små tomater
4-6 stycken träspett
Marinad:
2 msk olivolja
1 msk soja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk tomatpuré
en knivsudd sambal oelek
pressad vitlök
Blanda ingredienserna till marinaden i en påse. Skär kycklingfilén i tärningar och lägg den i marinaden. Låt gärna ligga över dagen, men minst en timme.
Lägg träspetten i blöt en kvart. Skölj och dela paprika och champinjoner i mindre bitar. Varva kyckling, paprika, svamp och tomat på spetten. Grilla totalt ca 8-10 minuter eller tills kycklingen verkar genomstekt.
Servera med valfria tillbehör. Ris och grillad sparris är gott till!
Energi 270 kcal (K 11% / P 57% / F 32%)
Kolhydrater 8 g / Protein 38 g / Fett 10 g varav mättat 1,6 g
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar