Näringsvärdet är beräknat efter antagandet att köttet suger åt sig hälften av marinaden.
2 port
300 g kyckling
6 champinjoner
1 röd paprika
6 små tomater
4-6 stycken träspett
Marinad:
2 msk olivolja
1 msk soja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk tomatpuré
en knivsudd sambal oelek
pressad vitlök
Blanda ingredienserna till marinaden i en påse. Skär kycklingfilén i tärningar och lägg den i marinaden. Låt gärna ligga över dagen, men minst en timme.
Lägg träspetten i blöt en kvart. Skölj och dela paprika och champinjoner i mindre bitar. Varva kyckling, paprika, svamp och tomat på spetten. Grilla totalt ca 8-10 minuter eller tills kycklingen verkar genomstekt.
Energi 270 kcal (K 11% / P 57% / F 32%)
Kolhydrater 8 g / Protein 38 g / Fett 10 g varav mättat 1,6 g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar