torsdag 17 juni 2010

Pasta med sparris och salsiccia

Det här receptet kommer från senaste numret av tidningen Buffé. Få ingredienser, snabblagat, fräscht och gott med en antydan av citron.Pasta med sparris och kryddig korv
4 port

300 g pappardelle-pasta
300 g salsiccia eller annan korv
250 g grön sparris
½ citron
hackad persilja
3 msk smör

Sätt igång pastakoket. Slanta korven och stek den i smör i en stekpanna. Bryt av den nedersta delen av sparrisen, dela den i mindre bitar och koka 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.

Blanda ner smör, citron, persilja, sparris och korv i den nykokta pastan. Krydda med salt och svartpeppar.

Energi 585 kcal (K 39% / P 16% / F 45%)
Kolhydrater 57 g / Protein 23 g / Fett 29 g varav mättat 12,5 g

1 kommentar:

  1. sv: okej, då vet jag vad du är :) jag har själv varit inne på att läsa till det :) spännande! har du fått jobb och så? gud vad kul.

    SvaraRadera