Som sagt, mycket basilika blir det! Här tillsammans med färskost som fyllning i fläskfilé. Enkelt men väldigt gott! En vårig bulgursallad med sparris passar fint till.Fylld fläskfilé med grönsaksbulgur
3 port
1 fläskfilé (450 g)
100 g philadelphiaost
ca 1 dl basilikablad
3 dl bulgur
1 msk olivolja
grönsaksbuljong
250 g grön sparris
1 orange paprika
Sätt ugnen på 150 grader varmluft (ca 200 vanlig). Skär ett djupt snitt i fläskfilén. Bryn den i smör och lägg sedan över i en ugnsform. Blanda ihop färskosten med hackad basilika och fyll snitten. Sätt några tandpetare genom filén. Tillaga den färdigt i ugnen till 70 grader. Det tar ca 25 minuter.
Koka bulgur enligt anvisningen på paketet, gärna med 1 msk olja och grönsaksbuljong. Bryt av nedersta delen på sparrisen, dela den i bitar och koka ca 3 minuter. Tärna paprikan. Blanda ner grönsakerna i den färdiga bulgurn.
Energi 595 kcal (K 39% / P 31% / F 30%)
Kolhydrater 58 g / Protein 47 g / Fett 20 g varav mättat 8,5 g
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar