tisdag 15 juni 2010

Grön örtsås

Här är receptet på dressingen till salladen. Det blir rikligt med sås så den räcker till minst 20 personer.Örtsås

2 vitlöksklyftor
1 kruka timjan
1 knippe dill
2 ägg
2 msk dijonsenap
1,5 msk vitvinsvinäger
3,5 dl rapsolja
7 dl turkisk yoghurt
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

Skala vitlöken och lägg den i en bunke. Lägg i örter, ägg, senap, vinäger och olja. Mixa slätt med mixerstav. Rör i yoghurten och smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde för ca ½ dl örtsås:
Energi 170 kcal (K 4% / P 4% / F 92%)
Kolhydrater 2 g / Protein 2 g / Fett 18 g varav mättat 2,7 g

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar