6 port
500 g blandfärs (jag använde 50/50 fläsk och nöt)
½ pkt bacon
200 g kycklinglever
1 gul lök
1 morot
1 stjälk selleri
1 msk olivolja
1 msk smör
2 dl vitt vin
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 kött- eller oxbuljongtärning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm riven muskot
1 dl marsalavin
Finhacka grönsakerna. Hacka kycklinglevern i små bitar. Strimla baconet fint.
Smaka av med salt, peppar och muskot. Häll i marsalavin (sherry går också bra men jag föredrar marsala). Servera med kokt pasta och riven parmesanost.
Energi 355 kcal (K 9% / P 27% / F 62%)
Kolhydrater 8 g / Protein 24 g / Fett 24 g varav mättat 10,2 g
Med 80 g pasta och 10 g riven parmesan:
Energi 680 kcal (K 38% / P 22% / F 37%)
Kolhydrater 66 g / Protein 38 g / Fett 28 g varav mättat 12,2 g
Tack tack. Det samma får jag säga! Roligt att du har med näringsinnehåll.
SvaraRaderaTack säger jag oxå! =)
SvaraRaderaJisses, hur räknar du ut det där??? =)
Svar: Ja, visst är de mycket godare! Åh tack så mycket :o)
SvaraRadera