Ingen snabbmat det här inte! Men när allt väl ligger i grytan och gottar till sig har man gott om tid över till annat. Ibland gör jag dubbel sats men det blir ett väldigt hackande, det är egentligen bara det som tar tid. Kycklinglever gör såsen härligt fyllig utan att ta överhanden. Ett glas rödvin till det så har man en riktig festmåltid!Bolognese
6 port
500 g blandfärs (jag använde 50/50 fläsk och nöt)
½ pkt bacon
200 g kycklinglever
1 gul lök
1 morot
1 stjälk selleri
1 msk olivolja
1 msk smör
2 dl vitt vin
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 kött- eller oxbuljongtärning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm riven muskot
1 dl marsalavin
Finhacka grönsakerna. Hacka kycklinglevern i små bitar. Strimla baconet fint. Fräs grönsakerna i lite smör och olja, ta upp dem på ett fat.Bryn färs, bacon och kycklinglever i resten av smöret och oljan, i omgångar om det behövs.Slå det vita vinet över köttet och låt det koka in.Tillsätt grönsaker, tomatkross, tomatpuré och buljongtärning. Låt sjuda på svag värme i 2 timmar. Rör om ibland.
Smaka av med salt, peppar och muskot. Häll i marsalavin (sherry går också bra men jag föredrar marsala). Servera med kokt pasta och riven parmesanost.
Energi 355 kcal (K 9% / P 27% / F 62%)
Kolhydrater 8 g / Protein 24 g / Fett 24 g varav mättat 10,2 g
Med 80 g pasta och 10 g riven parmesan:
Energi 680 kcal (K 38% / P 22% / F 37%)
Kolhydrater 66 g / Protein 38 g / Fett 28 g varav mättat 12,2 g
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack tack. Det samma får jag säga! Roligt att du har med näringsinnehåll.
SvaraRaderaTack säger jag oxå! =)
SvaraRaderaJisses, hur räknar du ut det där??? =)
Svar: Ja, visst är de mycket godare! Åh tack så mycket :o)
SvaraRadera