Grytor kanske inte är det första man längtar efter nu när sommaren börjar närma sig, men jag älskar den här grytan och vill gärna dela med mig av den!
Kycklinggryta
4 port
½ pkt bacon
3 schalottenlökar eller 1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfilé eller en hel kyckling
2 paprikor
300 g champinjoner
400 g krossade tomater
persilja
2 msk kycklingfond
1 msk socker
1 msk vinäger
Hacka lök och strimla bacon. Dela champinjonerna. Fräs allt tillsammans och lägg över i en gryta. Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn kycklingen och lägg över i grytan. Salta och peppra. Lägg i hackad paprika, tomatkross, persilja, fond, socker och vinäger. Koka upp och låt sjuda ca 20 min för filéer eller ca 40 min för hel kyckling i bitar. Servera med ris eller pasta.
Energi 270 kcal (K 22% / P 52% / F 26%)
Kolhydrater 22 g / Protein 35 g / Fett 8 g varav mättat 2,9 g
Med en portion ris till (70 g eller drygt 0,75 dl) blir näringsvärdet:
Energi 520 kcal (K 54% / P 31% / F 15%)
Kolhydrater 69 g / Protein 40 g / Fett 8 g varav mättat 3 g
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
En portion ris är 2 dl, inte 0,75 =)
SvaraRaderaSer gott ut!
RandomC: Är man en stor grabb tvivlar jag inte på det!
SvaraRadera