fredag 18 juni 2010

Kycklinggryta med svamp och paprika

Grytor kanske inte är det första man längtar efter nu när sommaren börjar närma sig, men jag älskar den här grytan och vill gärna dela med mig av den!
Kycklinggryta
4 port

½ pkt bacon
3 schalottenlökar eller 1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
500 g kycklingfilé eller en hel kyckling
2 paprikor
300 g champinjoner
400 g krossade tomater
persilja
2 msk kycklingfond
1 msk socker
1 msk vinäger

Hacka lök och strimla bacon. Dela champinjonerna. Fräs allt tillsammans och lägg över i en gryta. Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn kycklingen och lägg över i grytan. Salta och peppra. Lägg i hackad paprika, tomatkross, persilja, fond, socker och vinäger. Koka upp och låt sjuda ca 20 min för filéer eller ca 40 min för hel kyckling i bitar. Servera med ris eller pasta.

Energi 270 kcal (K 22% / P 52% / F 26%)
Kolhydrater 22 g / Protein 35 g / Fett 8 g varav mättat 2,9 g


Med en portion ris till (70 g eller drygt 0,75 dl) blir näringsvärdet:
Energi 520 kcal (K 54% / P 31% / F 15%)
Kolhydrater 69 g / Protein 40 g / Fett 8 g varav mättat 3 g

2 kommentarer:

  1. En portion ris är 2 dl, inte 0,75 =)
    Ser gott ut!

    SvaraRadera
  2. RandomC: Är man en stor grabb tvivlar jag inte på det!

    SvaraRadera