Receptet räcker gott och väl till 15 personer när det bjuds bröd och dressing till.
15 port
1,5 kg varmrökt lax
1,5 kg räkor med skal (eller 600 g skalade)
1,5 kg färskpotatis
1 knippe dill
1 citron
0,75 dl olivolja
½ msk salt
1 tsk strösocker
½ tsk svartpeppar
300 g sockerärter
500 g fänkål (ca 2 normalstora)
1 knippa salladslök
2 isbergssallad
1 litet huvud rosésallad
200 g blandade salladsskott (ex spenat, mache, ruccola, mangold)
Potatisen: Skrapa och koka potatisen mjuk. Låt rinna och ånga av. Skär dem i halvor. Hacka dillen. Skölj citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ur saften. Blanda dill, citron, olja, socker, salt och peppar till en dressing och vänd potatisen i den. Låt kallna.
Salladen: Skölj alla grönsaker. Förväll sockerärterna i 1 min för eventuella bakteriers skull. Strimla fänkålen, det går enklast om man använder en mandolin. Dela sockerärterna. Riv eller skär salladen i mindre bitar. Strimla löken.
Skala räkorna. Dela laxen i mindre bitar.
Blanda sallad, salladsskott och fänkål på ett stort fat eller i skålar. Toppa med sockerärter, lök, potatis, lax och räkor.
Servera med gott bröd och örtsås (recept kommer!)
Energi 330 kcal (K 26% / P 40% / F 34%)
Kolhydrater 21 g / Protein 33 g / Fett 12 g varav mättat 2,4 g
Mycket goa grejer! Jag önskar mer kyckling och picknick recept =)
SvaraRaderaMmm....vilken god sallad! Färskpotatis och goa grönsaker!! Mums!! Tack för titten!!
SvaraRadera